Zdravý talíř
14. 4. 2016
Jídelníček by měl být za každých okolností pestrý. Co to znamená?
- Měl by zahrnovat dostatek ovoce, zeleniny, mléčných a pekárenských výrobků (především celozrnné pečivo apod.).
- Ideální je jíst 3x až 6x denně menší porce.
- Nesmíte zapomínat na snídani. Ta by měla obsahovat jak cereálie, tak bílkoviny a ovoce (například bílý jogurt s müsli a ovocem).
- Následovat by měla svačina – při držení diety například ovoce nebo zelenina, jinak může být její součástí například celozrnné pečivo se sýrem nebo kuřecí šunkou a opět by měla být přítomna zelenina.
- Jako další na řadu přichází oběd. Zde bychom se měli za každých okolností vyhýbat smaženému jídlu (řízky, hranolky apod.). Součástí oběda by také měla být zelenina nebo ovoce.
- Odpoledne je vhodná svačina (ovoce, zelenina, jogurt apod.).
- K večeru neodmyslitelně patří večeře. Ta může být studená i teplá. Na noc bychom se měli vyvarovat těžkých (rozuměj tučných) jídel. Ideální večeří je například grilovaná ryba se zeleninovým salátem
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář